Voor wie?

Voor kinderen ingroep 6, 7 of 8 (10 - 12 jaar).

Wat leer je?

Je leert met 10 vingers typen zonder dat je op het toetsenbord hoeft te kijken. We noemen dit het tienvingersysteem blindtypen.  

Wat neem je mee naar de les?

Op de eerste les hoef je helemaal niets mee te nemen. Voor de tweede en volgende lessen alleen je inlogcodes. Op les oefen je op een laptop van Instituut Noord.

Wat doe je op les?

Op les oefen je steeds nieuwe letters. Daarbij let je typejuf op de juiste vingerzetting en houding. Later in de cursus leert ze je ook hoe je een verslag en e-mail maakt. 

Wat moet je thuis doen?

Thuis plak je gekleurde stickers op je toetsenbord zodat je vanaf les 1 gelijk blind gaat typen. Deze stickers krijg je op de eerste les. Je logt in met je eigen codes in een speciaal typeprogramma en je kunt aan de slag. Je oefeningen worden automatisch doorgestuurd. Als je tussen de lessen door vragen hebt mail je je juf gewoon even. Zij bekijkt je oefeningen en helpt je zodat je weer verder kunt.

Per dag ben je ongeveer een half uur met je oefeningen bezig. 

Wat heb je thuis nodig?

Thuis heb je een computer of laptop met een goede internetverbinding nodig. Als je op een laptop oefent is het handig om daar een extra toetsenbord aan te koppelen. Op dit toetsenbord plak je de stickers en wanneer je gaat oefenen koppel je dit toetsenbord aan de laptop. Eventuele andere gebruikers van de laptop hebben dan geen last van een geblindeerd toetsenbord op de laptop zelf.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus start in oktober/november en duurt ongeveer 6 maanden. In deze periode heb je 8 lessen die eenmaal in de veertien dagen bij jou in de buurt worden gehouden. In de vakanties is er geen les.

Hoe sluit je de cursus af?

Na les 8 is het type-examen. Op het examen mag je laten zien dat je minimaal met 110 aanslagen per minuut blind kan typen en je maakt een verslag en e-mail. Na het examen is gelijk de uitslag en de diploma uitreiking. Hierbij mogen je ouders, broertjes/zusjes, opa en oma etc. natuurlijk bij zijn. Wanneer je (nog) niet slaagt voor het examen dan oefen je nog even door en mag je een paar weken later (kosteloos) herexamen te doen. 

Wanneer er bij inschrijving ervoor gekozen is om geen examen te doen krijg je na de laatste les een certificaat.

Waar wordt de les gehouden?

Op heel veel plaatsen geven wij typelessen. Misschien zelfs wel bij jou op school, dorp of stad of ergens anders in de buurt. Wil je graag leren typen? Vraag dan je ouders of zij (vrijblijvend) het info aanvraagformulier of het briefje wat je van school hebt gekregen willen invullen. Wij nemen dan contact op en informeren je ouders wat de mogelijkheden zijn. 

Waarom leren typen bij Instituut Noord?

  • omdat samen leren typen veel leuker is dan in je eentje

  • omdat je in de buurt naar les kan

  • omdat je examen kan doen en het typediploma kan halen

  • omdat, je...... gewoon GOED en SUPERSNEL wilt leren typen!

In 8 lessen naar je diploma!

lesweken infographic

 

 

Instituut Noord

Marjan (10 jaar)

Het was gezellig en ik kan nu veel sneller mijn werkstuk van school maken