Wat leer je?

Je leert met 10 vingers typen zonder dat je op het toetsenbord hoeft te kijken. We noemen dit het tienvingersysteem blindtypen. Dit is in het begin best lastig en om niet stiekem te kunnen kijken wordt het toetsenbord tijdens de cursus afgeplakt met gekleurde stikkers. 

Wat doe je op les?

Op les oefen je op een laptop van Instituut Noord. Je juf leert je om met de juiste vinger de juiste letter te typen en let op een goede houding. Later in de cursus leert ze je ook hoe je een verslag en e-mail maakt. 

Wat moet je thuis doen?

Thuis oefen je elke dag wat je op les hebt geleerd in een speciaal type-programma. Het huiswerk wordt automatisch doorgestuurd naar je juf. Als je tussen de lessen door vragen hebt mail je gewoon je juf even. Zij kan dan met je meekijken en je helpen zodat je weer verder kunt. Per dag ben je ongeveer een half uur met je huiswerk bezig. 

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus start in oktober/november en duurt ongeveer 6 maanden. In deze periode heb je 8 lessen die eenmaal in de veertien dagen bij jou in de buurt worden gehouden. Na deze lessen mag je examen doen. In de vakanties is er geen les.

Hoe sluit je de cursus af?

Bij inschrijving wordt afgesproken hoe je de cursus afsluit. De meesten doen na les 8 examen. Als je het examen goed maakt betekent dit dat je hebt laten zien dat je met minimaal 110 aanslagen per minuut kunt typen en dat je ook weet hoe je een verslag en e-mail moet maken. Na het examen is gelijk de diploma uitreiking. Hierbij mogen je ouders, broertjes/zusjes, opa en oma etc. natuurlijk bij zijn. Wanneer je (nog) niet slaagt voor het examen, mag je een paar weken later (kosteloos) herexamen te doen. 

Wanneer er bij inschrijving ervoor gekozen is om geen examen te doen krijg je na de laatste les een certificaat.

Waar wordt de les gehouden?

Op heel veel plaatsen geven wij typelessen. Misschien zelfs wel bij jou op school, dorp of stad of ergens anders in de buurt. Wil je graag leren typen? Vraag dan je ouders of zij (vrijblijvend) het info aanvraagformulier of het briefje wat je van school hebt gekregen willen invullen. Wij nemen dan contact op en informeren je ouders wat de mogelijkheden zijn. 

Waarom leren typen bij Instituut Noord?

  • omdat je les krijgt van een ervaren juf 

  • omdat je samen met leeftijdsgenoten de lessen volgt

  • omdat je in de buurt naar les kan

  • omdat je met duidelijke software je huiswerk maakt

  • omdat je examen kan doen en het diploma blindtypen kunt halen

  • omdat, als je dyslectisch bent, ook bij ons kunt leren typen

  • omdat, je...... gewoon GOED en SUPERSNEL wilt leren typen!
Instituut Noord

Marjan (10 jaar)

Het was gezellig en ik kan nu veel sneller mijn werkstuk van school maken